Huis kopen met een hypotheek

huis kopen met hypotheekMet een hypothecaire lening kan de koop van een woning worden gefinancierd, met als onderpand de woning. Als u een hypotheek afsluit betaalt u maandelijks aan de hypotheekverstrekker aflossing, hypotheekrente en vaak ook verzekeringspremies.  De hypotheekrente die men betaalt kan bij sommige hypotheekvormen worden afgetrokken van de inkomstenbelasting, wat tot belastingvoordeel leidt. Dat kan alleen als maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente wordt betaald.

Hoogte van de hypotheek

De hoogte van het hypotheekbedrag is afhankelijk van het inkomen, de waarde van de woning en de hypotheekrente. In 2015 kan een hypotheek worden afgesloten voor maximaal 103% van de waarde van de woning.Het kan dat men bij te weinig inkomen niet in aanmerking komt voor een hypotheek.

De Nationale Hypotheek Garantie

Het is aan te raden om zo mogelijk gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat kan voor hypotheken van maximaal € 245.000. De NHG heeft verschillende voordelen. Zo betaalt de NHG de restschuld als na de verkoop van de woning de hypotheekschuld niet geheel betaald kan worden. Ook krijgt men korting op de hypotheekrente. Bij betalingsproblemen kunt u mogelijk terugvallen op de Woonlastenfaciliteit (WLF). De lasten kunnen dan tijdelijk worden verlaagd. De hypotheekverstrekker kan u informeren of de NHG in uw geval mogelijk is.

>> De verschillende hypotheekvormen

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail